Det finns digitalt liv efter döden

41 min
Internet har revolutionerat möjligheterna att hålla minnet av våra döda vid liv. Men hur länge ska man hålla fast vid minnet, och när ska man släppa taget? Hör Lollo Collmars reportage.


”Det är inte islam som är problemet, det är konservatismen.”

Det säger Jenny White, ny professor vid Institutet för Turkietstudier vid Stockholms Universitet, om det omdiskuterade lagförslaget i Turkiet om sex med minderåriga. Möt henne i ett samtal om religionens och kulturens politiska betydelse i Turkiet efter det misslyckade kuppförsöket.


Kors i taket vilken debatt det blev

Facebookgruppen ”mitt kors” ett initiativ för att stödja förföljda kristna världen över, har vållat en enorm debatt. Opinionsbildare, ledarskribenter och kulturjournalister – alla har plötsligt en åsikt om vad det betyder att visa det kristna korset. Vad är det i korset som utmanar? Och vilken betydelse kan ”mitt kors” få? Hör Sofia Lilly Jönsson, chefredaktör på tidskriften Evangelium, och Elisabeth Sandlund, chefredaktör på tidningen Dagen.

 

Jesus liv på lättläst svenska

En kortare och mer lättläst version av Nya testamentet ska vara klar till Bokmässan 2017. Men vilka språkliga val och kval ställs man inför när man ska banta en helig text? Hör författaren och journalisten Hanna Wallsten, som just nu jobbar med uppdraget.