Lill Lindfors: Fraülein Schneider är nog bland det bästa jag gjort på scenen

38 min
Hon är en av våra absolut största artister och skådespelare både komiska och allvarliga roller har hon hanterat med stor framgång.

Hon gjorde stor succé tillsammans med Johan Rabaeus på Stockholms Stadsteater där spelade Fraülein Schneider och Herr Schultz. Hon var magnifik i den rollen skrev flera tidningar.

Här i Elfving möter blir det ett samtal om uppväxten i Helsingfors under kriget. Hon berättar också hur hennes engagemang för de brasilianska gatubarnen startade. - Jag har fått så mycket bra musik från Brasilien så jag kände att det var dags att betala tillbaka, berättar hon för Ulf Elfving. Jag startade därför en insamlig när jag fyllde år så att jag på det sättet kunde tacka för musiken.

Vidare berättar hon om hur det gick till när hon portades från en kyrkokonsert med förklaringen att hon hade för sexig röst. Här delar hon med sig av hemligheten bakom rösten och hur hon arbetarmed rösten som sitt starkaste verktyg.

Just nu spelas det in en dokumentär om Lill och hennes liv, och hon har planer på att sätta ihop en föreställning om sitt liv och musikens betydelse.Musik som spelats i avsnittet

 • 12.03
  Unit Four Plus Two - Concrete And Clay
  Album: Concrete And Play
  Kompositör: Tommy Moeller, Brian Parker
  Bolag: Deram
 • 12.05
  Svante Thuresson - Rom I Regnet
  Album: Rom I Regnet
  Kompositör: Ulf Lundell
  Bolag: Metronome
 • 12.13
  Sanna Nielsen - Dansar Bort Med Någon Annan
  Kompositör: Max Björk, Ollie Olson, David Lindgren Zacharias
 • 12.41
  Sade, Terry Bailey, Gordon Matthewman, Dave Early, Paul Cooke, Martin Ditcham - Smooth Operator
  Album: Diamond Life
  Kompositör: Sade Adu, Ray Saint John
  Bolag: Epic