Regissör talar ut om dämoner och när är man passé?

40 min
Att vilja men inte tillåtas fortsätta arbeta, hur hanterar man det? Dessutom undrar vi om tiden är mogen för ett lite friare förhållningssätt till Ingmar Bergman.

"Vid 33 är man passé" sjöng ju Hasse och Tage i ett tidigt inlägg om åldersdiskriminering. I dag får vi besök av tv-journalisten Marianne Rundström som har skrivit boken Passé – de ofrivilliga pensionärerna. Hon ställer sig frågan varför den som vill inte kan få arbeta till 75 nu när vi lever så mycket längre. 

Dramaten inleder Bergmanfestivalen i dag och så här nio år efter hans död börjar inställningen till honom bli lite mer avslappnad. Regissören Sebastian Hartmanns nya pjäs bygger på att olika Bergmangestalter agerar och möter varandra och innehåller både närgångna videobilder och expressiv scenestetik. Hartmann kommer till oss i Studio 7 för att berätta om sitt förhållande till den store och hans dämoner.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein 
Producent: Nina Kruse


Vill du höra av dig till oss?

På Facebook heter vi Nordegren & Epstein i P1

På Instagram hittar du oss under användarnamnet @nordegrenepstein

På Twitter har Thomas och Louise individuella konton. Vill du se vad de skriver där utan att själv registrera en användare kan du kika till höger här på sidan.

Det går också bra att mejla!

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.37
    Hans Alfredson, Tage Danielsson, Gunnar Svensson, Li Hellstrom, Ulf Elfving - Stetsonhatt
    Album: Minnesboxen 1970
    Kompositör: Harold Spina
    Bolag: Screen Air Television