Tilde Björfors: Att göra det omöjliga möjligt är min drivkraft

53 min
En hisnande cirkusopera är på väg att födas när Tilde Björfors, skaparen av Cirkus Cirkör regisserar Philip Glass på Folkoperan.

Det blir svensk premiär när Folkoperan och Cirkus Cirkör tillsammans sätter upp Philip Glass opera ”Satyagraha”. Regissören och cirkusdirektören Tilde Björfors står för regin när cirkusartister, operasångare, kör och orkester samlas i ett gemensamt äventyr för att gestalta operan som berättar om den unge Mahatma Gandhis tid i Sydafrika. Det var då han upptäckte Satyagraha, sanningens väg, det som skulle bli början på det vi kallar civilt motstånd.

I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tilde Björfors grundade Cirkus Cirkör 1995. Idag är det ett av världens ledande nycirkuskompanier som turnerat i såväl Sverige som övriga världen och har setts av över två miljoner människor.

Exempel på några av de många föreställningarna från Cirkus Cirkör är t ex Inside Out, Wear it Like a Crown, Knitting Peace och Borders.