Gandhi och ickevåldsprincipen – nåt för 2000–talet?

45 min
Mahatma Gandhi är aktuell igen, i nya boken "Ickevåldets vägar" och i föreställningen Satyagrapha på Folkoperan i Stockholm. Hör Isak Svensson och Tilde Björfors om ickevåldets relevans idag.


Mormonska missionärer värvar själar i Haninge

– Jag har blivit en helt annan person tack vare kyrkan och läran. Det säger Äldste Hart, en 20-årig missionär för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Han kommer från Utah i USA, och har tränats för missionsuppdrag i Sverige. Möt honom, och följ med till mormonernas nya kyrka i Haninge i ett reportage signerat Alexandra Sandels.


Att viga homosexuella – framtida krav för att få bli präst i Svenska kyrkan?

Idag är det en samvetsfråga för varje enskild präst inom Svenska kyrkan om man vill viga homosexuella par eller inte. Nu föreslår en motion till Kyrkomötet i nästa vecka att ingen som vägrar att viga samkönade ska kunna bli prästvigd i framtiden.  Hör Anna Ekström från Fria liberaler i Svenska kyrkan, och Bertil Murray från Frimodig kyrka i frågan.


Valet i Jordanien – var står Muslimska brödraskapet?

I tisdags hölls parlamentsval i Jordanien, och till skillnad från förra valet så deltar den här gången Islamic Action Front, muslimska brödraskapets politiska gren. Hur har deras valrörelse sett ut? Vi ringer Sveriges ambassadör i Amman, Erik Ullenhag.