Debatten mellan Clinton och Trump, dags för mer splitscreen i SVT? och Kadim El Sahir

41 min
USA vaknar efter gårdagens presidentvalsdebatt och vi hör hur två experter i USA uppfattade debatten och är det inte dags för "split screen" i svenska tv-sända debatter? Thomas frågar SVT Agenda.

Katty Kaye, nyhetsankare på BBC America, och före detta granne i Washington till Thomas Nordegren är med på telefon från USA. Hon var på plats när Donald Trump och Hillary Clinton möttes för första gången i en tv-sänd debatt i natt (svensk tid).

Och från Florida hör vi en svensk röst, Lena Lid Falkman, forskare i retorik och ledarskap på Handelshögskolan i Stockholm, just nu gästforskare på Florida State University. Hur låter hennes analys av debatten?

Elaine Eksvärd, retoriker och författare, har också sett hela debatten och ger sin analys.

Under nattens tittande upptäckte Thomas Nordegren att det gav ett mervärde att debatten sändes i "split screen". Samtidigt som den ena debattören talade kunde tittaren i tv-soffan också se motparten eftersom tv-rutan samtidigt visade båda debattörerna i varsin ruta på tv-skärmen. Nu vill Thomas ha mer sånt i svensk tv och bjuder in Agendas projektledare Micke Pettersson till programmet. Den 9 oktober ska Agenda sända höstens partiledardebatt.

Till sist i programmet kommer det att handla om världens kanske mest populära artist just nu, irakiern Kadim El Sahir, som gästade Stockholm den 28 maj och gav en snabbt utsåld konsert i Stockholm. Det var tyst i medierna kring besöket av mannen som kallas "arabvärldens Frank Sinatra" med mera. Men P2 var där och spelade in konserten och den sänds ikväll kl 19.03. Producenten Mats Einarsson berättar om storstjärnan Kadim El Sahir.