Skaffa häst som nybörjare - med Carolina Gynning

26 min
Plötsligt kom den - insikten om att hon ville ha egen häst! Hör Carolina Gynning berätta om halvblodet Cardo som "äter upp" hennes ångest, och om hur sjukt svårt det blir när man höjer hindrena 20 cm.

Det var när Carolina Gynning skulle vara med i Stjärnhoppningen - den här gången i stafetten - för andra gången i livet som hon fastnade för ridningen på riktigt.

– Just då i livet hade jag väldigt mycket svåra val. Privat, i företaget och allt möjligt. Att få den här chansen att rida och just hoppa ger så mycket. 

– Jag kan meditera, jag kan yoga men mina tankar springer alltid i väg. När jag satt på hästen hade jag inget val. Jag var tvungen att bara fokusera på att sitta kvar, och det var så himla befriande. 

Efter att ha letat häst på egen hand och blivit avkastad "så in i helvete" fick Carolina Gynning till slut hjälp att hitta läromästaren Cardo, som är hennes sedan snart ett år tillbaka. Han är trygg och pålitlig och målet just nu är att delta i en pay and jump.

– Det är nånting när du sitter där och tar fart mot hindret och tänker fan ska jag komma över här nu. Det är så himla fint att man kan tänka "Don't be afraid to jump". 

Producent: Ulrika Lindqvist

Vill du titta på övningar och annat extramaterial? Följ oss i sociala medier, vi heter Ridpodden!