Korrupt krogkoll och kulturell sanning

35 min
De hyllar egna klubben i sina spalterSamma reportrar som spelar skivor på en klubb drar sig inte för att hylla den i de egna spalterna. Medierna berättar denna vecka om vänskapskorruption inom nöjesjournalistiken. Journalister har har själva ett intresse i det man bevakar. Vilken trovärdighet har den redaktör som skriver om sin egen klubb eller sitt eget DJ:ande?

Jan Guillou och kultursidors sanningar
Vi intervjuar Jan Guillou om kulturjournalistiken och dess ibland svävande förhållande till faktariktighet, som han slagits mot en hel del under sin karriär. Men i sin senaste kolumn skriver han överraskande att man visst får spekulera på kultursidorna - det gäller nu Aftonbladets famösa artikel om organhandel. Hur ser egentligen memoarmonumentet Guillou på saken? Martin Wicklin träffar honom hemma i våningen.

Realistisk teatertradition i rutan
Och så tittar vi närmare på ett fenomen som blivit ett stående inslag på nyhetsredaktionerna: teaterintervjuerna. När programledaren intervjuar sin kollega, med färdiga frågor och svar. Allt för att det ska bli pedagogiskt. Ett problem, hävdar mediekritiker, som hellre vill ha mångfald i studion.