Del 6: Christel Cederberg

55 min
Efter programmet öppnade Alexandra chatten igen. Läs vad som avhandlades denna gång.

Idag ger vi oss ut på den stora köttresan här i Meny & Klimatsmart mat i P1!! Vi besöks av köttexperten Christel Cederberg, doktor i miljövetenskap som forskat på kött och miljö samt på matens kretslopp från jord till bord och vidare till avfall och återvinning.

Till Christel Cederberg lagar Alexandra härliga rotfruktsraggmunkar som hon serverar tillsammans med både halstrade pilgrimsmusslor, bönsallad och knaprigt ugnsstekt fläsk. Som förrätt friterade palsternackor och som efterrätt en delikat hjortronpannacotta med mynta.

I reportageserien frågar vi oss om köttet är en miljöbov och besöker både Naturskyddsföreningens Svante Axelsson och strutsbonden Peter Stenius. Och strutsen, den har kallats ”ett klimatsmart urdjur på frammarsch”!

Dessutom levererar vår krönikör, ekokocken Carina Brydling hårda ord i debatten om GMO, genmodifierade organismer och deras intåg i vår matkultur.