Britney Spears-teater, sydsamisk talkshow och musikalisk analys av USA-valet

41 min
Nordegren har suttit med hörlurarna på hela dagen och lyssnat på den musik som ackompanjerat presidentkandidaterna. Analys att vänta! Och så kommer gänget bakom Britney Spears-teatern i Stockholm.

Musikalisk analys av det amerikanska presidentvalet

Bruce Springsteen, Bon Jovi och Madonna, ställde upp på scen i natt för  Hillary Clinton medan Donald Trump använt gitarristen Ted Nugent live och Lee Greenwood och Loretta Lynn på band. Thomas Nordegren gör en musikalisk analys av det amerikanska presidentvalet.

Så låter Britney när hon gestaltas på svenska

Thomas Nordegren såg Britney Spears i Las Vegas häromveckan och i helgen var han på premiären av en svensk teateruppsättning där artisten gestaltas på svenska. 

Är Britney ett tragiskt disneyfierat offer eller en stark förebild för unga tjejer? Regissören Py Huss-Wallin kommer till studion med skådespelarna Anja Lek Paulsson Bianca Traum och Nils Granberg, som är några av de skådespelare som gestaltar Britney och de bjuder på ett smakprov ur föreställningen

Språkpris till sydsamisk talkshow

Slutligen så får vi besök av Máret Steinfjell som är en av de två programledarna i vår sydsamiska systerradiotalkshow Steinfjell & Steinfjell.

Máret Steinfjell kommer till studion och berättar om hur det har gått med programmet och om det nordiska språkpriset "Gollegiella 2016” som de tilldelats.

 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ülkü Holago