Uti bôgda-effekt, faktaresistens och musik med Marta Oldenburg

41 min
Vi tar reda på om SVTs succéserie Uti bôgda lett till ökad turism på västgötaslätten, hur en växande motvilja mot vetenskapliga fakta kan hanteras och hur man håller en lyckad musikalisk salong

Faktaresistens - en motvilja mot vetenskapliga fakta

I går mötte ju årets nobelpristagare pressen och flera av dem uttryckte oro för att en motvilja mot vetenskapliga fakta breder ut sig, det som även kallas faktaresistens. Vad kan det leda till och vad är lösningen? Vi frågar Cissi Askwall, som är generalsekreterare för föreningen Vetenskap och allmänhet.

Uti bôgda-effekten - finns den?

Humorserien Uti bôgda är en buskisskildring av livet på västgötaslätten som har gjort succé på SVT Play. Idag pratar vi med landsbygdsutvecklaren Niclas Fällström i Falköpings kommun för att ta reda på om det finns en uti bôgda-effekt. Märks det att människor som sett serien även vill besöka trakten?

Livemusik med Marta Oldenburg på dragspel

Artisten Marta Oldenburg kommer hit för berätta hur man ordnar en lyckad musikalisk salong i sitt eget hem. Hon tipsar bland annat om att ett recept på en lyckad kväll är att ha ett tydligt tema, skippa inträdet. Måste man ta betalt så ska det vara för mat och dryck och i så fall till bra priser. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Karsten Thurfjell
Producent: Ülkü Holago

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.33
    Marta Oldenburg - Five o´clock
    Kompositör: Tiger Lillies Marta Oldenburg