Åldrade kroppar, julmusik och lite glögg

41 min
Julen närmar sig - bara två dagar kvar. Daniel Alling och Louise Epstein värmer upp med glögg, sång och frågar oss hur länge en idrottskropp varar?

Åldrade kroppar

Hur är det egentligen med äldre kroppar och hård träning? Blir lederna känsligare, musklerna skörare - eller är det möjligt att bli elitidrottare efter 40? Vi frågar oss om det går att behålla fysiken så länge som Zlatan Ibrahimovic och Jaromír Jágr gör. Fysiologen Mikael Mattsson från GIH och Richard Henriksson på Radiosporten resonerar i frågan.

Julmusik i julhandeln

Och så jul förstås. Hur står de butiksanställda ut i julhandeln - kan för stora doser av Jingle Bells eller Adolphson och Falk inverka menligt på psyket. Vad säger facket? Vi frågar Henrik Brolin, ombudsman på Handels.

Skönsång med Alling 

Och så blir det julklapp i form av sång, helt fritt från ackompanjemang från kassa-apparater, tjutande larm och bråkiga kunder. Daniel har samlat ihop en kvartett där Bengt Arwén, Linda Öhlin och Carina Aronsson stämmer upp i några av julens örhängen.

 

p.s I dagens sändning råkar vi nämna fel textförfattare till Jul, jul, strålande jul - rätt person är Edvard Edvers. d.s

HÄR kan du både SE och HÖRA ett smakprov ...

Programledare: Daniel Alling

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Ülkü Holago

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.14
    Daniel Allings Julkvartett - Det strålar en stjärna (När det lider mot jul)
    Kompositör: Ruben Liljefors
  • 15.30
    Daniel Allings Julkvartett - Gläns över sjö och strand
    Kompositör: Ivar Vidéen