The Other Woman + en konsert med poeten Jacques Werup

Här finns inget ljud
Lyssna på en konsert med The Other Woman från Ystad jazzfestival och så minns vi Malmösonen, jazzmusikern, poeten, författaren och estradören Jacques Werup.

The Other Woman är gruppen som uppstod när Ellekari Sander gästade Mathias Landaeus klubb Underground i Lund. 

Deras musik äger en orädd ärlighet som står högt över vad som är passande och förväntat. De öppnar upp för det mänskligt mångfacetterade och spelar egna låtar och tolkar standards på ett sätt som ger de ny innebörd. 

The Other Woman: 
Ellekari Sander - sång, Mathias Landaeus - piano, Johnny Åman - bas, Cornelia Nilsson - trummor
Konserten är inspelad på Ystad Sweden Jazz Festival 2016. 

Sist i programmet minns och hyllar vi Malmösonen, jazzmusikern, poeten, författaren och estradören Jacques Werup som gick ur tiden den 12 november 2016. Han blev 71 år och lämnar oss med stor saknad. 

Jacques är poeten som kan konsten att blanda  ljus och mörker till fascinerande färger  och han vrider och vänder på existentiella frågor med både allvar och humor. 

Musiken som växer fram kring Jacques är en kombination av visa, jazz, nutida och klassiskt inspirerad musik och han tolkar med sång, poesi, tenorsaxofon och klarinett musik skriven av bland annat Monk och Brel. 

Jacques bibliografi, som sträcker sig från 1971 - 2016, rymmer 44 verk, han gav ut 17 skivor med bland andra Lill Lindfors och Fläskkvartetten och hans år som artist pryds av priser och utmärkelser.

På Jacques initiativ blir ett udda möte en magisk föreställning när han delade scenen med jazzpianisten Jan Lundgren, rapparen och författaren Jason Diakite och cellisterna Anna Thorstensson och Charlotta Weber Sjöholm i Duo Pannacotta. 

Producerat och Presenterat: Miriam Aïda