Årets första telefonväkteri med växtdoktorn Maj-Lis Pettersson!

24 min
Från Skåne kommer rapporter om spirande scilla och knoppande vitsippor, i Mälardalen blommar snödroppar och vintergäck - medan norra halvan av Sverige fortfarade har kvar en hel del snö.

Men hur det än ser ut utanför fönstret, så finns det alltid något att fråga om för den som är intresserad av växter. Och nu har alla undrande odlare åter chansen att få hjälp av vår egen  trädgårdsexpert Maj-Lis Pettersson.

Måndagen den 6 april sändes säsongens första telefonväkteri  - och dit var det många som ringde! 
Maj-Lis fick bland annat svara på frågor om beskärning av syrenhäck, hur man sköter en vinranka på balkongen och om växelbruk i grönsakslandet. Och så fick Hans Dhejne tips om hur familjens släktklenod, en 70 år gammal cissus, ska kunna pigga på sig med hjälp av ny jord.

Alla frågor och svar kan du höra i reprisen av Odla med P1:s telefonväkteri, som sänds natten mot tisdag kl.00.03 och lördag den 11 april kl.12.05

Programmet finns också för lyssning här på hemsidan, och kan laddas ned som pod-radio.

Några av de frågor som inte fick plats i programmet svarar  Maj-Lis Pettersson på här på hemsidan. Titta under ”Veckans fråga” och ”Frågor och svar”.

Måndag den 13 april är det premiär för programmet Odla med Stadgrönt. Det kan du läsa mer om via länken i spalten till vänster.

Odla med P1 är tillbaka igen måndag den 20 april, och då ska vi bland annat besöka våra ”nybörjare” Anton och Kristina, som får hjälp av Ann-Catrin Thor, trädgårdsrådgivare från Riksförbundet Svensk Trädgård.