Bli en bra hästmänniska - med Carl Hedin (specialavsnitt)

34 min
Hur tänker dressyrryttaren Carl Hedin bli Sveriges bästa hästmänniska?Här förklarar han hur han ser på relationen till sina hästar. Avsnittet är inspelat på Sweden International Horse Show 2016.

- Jag är ganska spexig och spontan, dålig på att följa en ram, och gillar utmaningar. Har vi en häst som är svår att klippa, då ska jag banne mig klippa den. Jag vill gärna utforska hur långt man kan komma med en häst. 

Carl Hedin har tidigare konstaterat att han vill bli Sveriges bästa hästmänniska. När vi ber honom förklara närmare vad det innebär för honom säger han att det inte handlar om att vara "snäll", utan om att hela tiden sträva efter att tänka utifrån hästens perspektiv. 

- Rätt så ofta utbildas vi kring att vi ska tänka på ett visst sätt, men vi får inte veta så mycket om varför. Exempelvis varför fattar hästen galopp när jag lägger fram innerskänkeln och bak ytterskänkeln, hur tänker den när jag gör det?

Om dina hästar kunde beskriva dig med ord, vad hoppas du att de skulle säga?

- Jag tror att jag är ganska tuff, jag har höga krav på mina hästar när det gäller sådant som jag vet att de klarar av. Rättvis men bestämd hoppas jag att de skulle säga om de fick beskriva mig. 

Samtidigt menar han att en bra chef vet när det är läge att backa och dra ner på kraven. 

Carl svarar även på era frågor i avsnittet!

Producent: Ulrika Lindqvist