Psalmutredningen, slut på jordnötsallergi och folkmusik

41 min
Vi befinner oss i ett borgerligt inbördeskrig med nya idéer, fokus på jordnötsallergi och vi reder ut gårdagens psalm-fadäs där det blev fel låt.

Thomas Nordegren funderar i dagens program över den borgerliga alliansens inbördeskrig. Nu rycker den åldrade liberale riksdagsledamoten Gabriel Romanus ut i en debattartikel och föreslår att Anna Kinberg Batra, M, borde lämna över stafettpinnen som alliansledare till exempelvis Liberalernas partiledare Jan Björklund.

Slut på jordnötsallergi

Nya råd från USA säger att barn kan vänjas vid jordnötter om man bara ger dem tidigt nog, då ska det inte blir något problem med allergi. Detta är inte ett tecken på det nya USA i Trumps regi, utan vetenskapliga rön. Caroline Nilsson, barnläkare som forskar om kombinationen jordnötter och barn, förklarar hur man tänker.

Psalmutredningen

I går spelade vi "Vår gud är oss en väldig borg", av Martin Luther. Trodde vi. I dag gör vi en ordentlig Psalmutredning och nagelfar gårdagens handlingar som ledde till detta. Vi ringer domkyrkoorganisten Mattias Wager som kan Luthers musikkarriär på sina fem orgelspelande fingrar.

Lisas spelar live 

Lisa Rydberg och Lisa Eriksson Långbacka bjuder under namnet Lisas på livemusik i studion, och spelar fiol och ackordeon.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Naila Saleem

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.28
  The Prague Symphony Orchestra - God The Father: Creation
  Album: The Trilogy
  Bolag: Integrity Music
 • 15.31
  Lisa Långbacka (Accordeon) + Lisa Rydberg (Fiol) - Moas vals
  Kompositör: Lisa Eriksson Långbacka
 • 15.36
  Thomas Nordegren (Sång) + Lisa Långbacka (Accordeon) + Lisa Rydberg (Fiol) - Vår Gud är oss en väldig borg
  Kompositör: Martin Luther