Antje Jackelén om situationen för förföljda kristna efter hennes resa till Irak.

45 min
Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén har rest runt i norra delen av Irak och träffat både flyktingar, politiker och kyrkoledare. Vad har hon lärt sig?

 

Hippiebruden som blev buddistnunna

Möt Robina Courtin! Efter en katolsk uppväxt kliver hon upp på barrikaderna i London som lesbisk feminist och vänsteraktivist, men hennes andliga sökande leder henne till buddhismen. Nu flyger hon världen runt och undervisar i buddhistisk livsfilosofi, och Alexandra Sandels träffade henne när hon nyss var i Sverige.

 

”Den svenska rasismen mot romer var våldsam”

Sångaren och artisten Hans Caldaras är aktuell med boken I betraktarens öga. Hör honom i ett samtal om uppväxten i olika läger i Sverige, om utsatthet och förföljelse men också om värme och gemenskap.

 

Islamiska förbundet får kritik efter att ha bjudit in antisemit.

I slutet av december anordnade Islamiska förbundet en konferens i Stockholm, där en av de inbjudna föreläsarna var den egyptiske författaren och geologen Zaghloul El-Naggar. i början av januari gick Svenska kommittén mot antisemitism ut och påpekade att El-Naggar är känd för sina antisemitiska uttalanden om en judisk världskonspiration och sitt hat mot homosexuella.  Islamiska förbundet har efter kritiken tagit avstånd och bett om ursäkt för inbjudan. Men hur står det till med kontrollen över vilka talare man bjuder in? Hör Islamiska förbundets ordförande, Temmam Asbai.

Musik som spelats i avsnittet

 • 14.18
  Ashanti - Don't Leave Me Alone
  Album: Concrete Rose
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
 • 14.22
  Jimi Hendrix - All Along The Watchtower
  Album: Voodoo Child: The Jimi Hendrix Collection
  Bolag: Legacy Recordings
 • 14.26
  John Coltrane - In A Sentimental Mood
  Album: Duke Ellington & John Coltrane
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
 • 14.35
  Ashanti - Don't Leave Me Alone
  Album: Concrete Rose
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.