Kan Finland begrava hemohes-påsarna? Hårt arbetande Sverige-twittrare, och mer om hundar och musik

41 min
En bibliotekarie i Borås ansvarade för Sveriges officiella twitter-konto "Sweden" i helgen. Gissa om hon fick jobba hårt. Nu går stafettpinnen vidare till näste man.

Sveriges hårt arbetande twittrare

Donald Trump nämnde ju Sverige i ett tal i helgen, han hade sett en intervju i Fox News där en programledare och en filmare talade om hur farligt Sverige blivit. Trump tog upp Sverige som varnande exempel där terror och våldtäkter översvämmat gator och torg. Ingen förstod någonting. Carl Bildt undrade om han rökt på och svenska UD erbjöd sig att komma och berätta. 

I dag ringer vi den här veckans twittrare för kontot Sweden, Max Vesterlund Karlsson, för att höra hur hans ambitioner ser ut inför veckan som kommer.

Kan Finland begrava hemohes-påsarna?

På onsdag börjar skid-VM i finska Lahtis och det är första gången sen dopningsskandalåret 2001. Vilka känslor väcks till liv och hur har Finland bearbetat sorgen över att landslaget visade sig vara bloddopat? Vi pratar med Jens Finnäs, sportjournalist, om i dag och om traumat då allt som blev kvar var några använda infusionspåsar som hade innehållit hemohes.

Hundar och musik

Och så ska Thomas få svar på sina följdfrågor om hundars musiksmak. För ett tag sen pratade vi om forskning kring vilken musik hundar njuter av. Och det visade sig att de är lika vilken svensk femtioåring som helst - gärna en dos skön reggae och lite soft rock a la Bryan Adams. Thomas menade dock att en hund knappast ligger kvar på en solig veranda och lyssnar om den samtidigt får upp vittring på något gott i skogsbrynet. Bo Söderström, biolog och chefredaktör på Ambio, svarar.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.12
  Ronny & Ragge - Köra fort som fan
  Album: Let's Pök
  Bolag: Alpha Records
 • 15.37
  Bryan Adams - Run To You
  Album: Reckless (2014 Remaster)