Tio minuter med Tilde Björfors

9:31 min
I Spotlight berättar Tilde Björfors om hur det är att ständigt arbeta med att överskrida gränser och försöka göra det omöjliga möjligt.

Tilde Björfors grundade Cirkus Cirkör 1995. Idag är det ett av världens ledande nycirkuskompanier som turnerar i såväl Sverige som övriga världen och har setts av över två miljoner människor. I höstas satte Folkoperan och Cirkus Cirkör tillsammans upp Philip Glass opera Satyagraha. Tilde Björfors stod för regin när cirkusartister, operasångare, kör och orkester samlades i ett gemensamt äventyr för att gestalta berättelsen om den unge Mahatma Gandhis tid i Sydafrika. Det var då han upptäckte Satyagraha, sanningens väg, det som skulle bli början på det vi kallar civilt motstånd.

Just nu repeterar Tilde Björfors och Cirkus Cirkör Movements - den tredje och sista delen i en trilogi som behandlar medmänsklighet, gränsöverskridande, migration och mottagande. Det är ett samarbete med Malmö Stadsteater och föreställningen kommer att spelas på Hipp i Malmö med premiär i maj.
De två andra delarna i trilogin är Borders och Limits.