Stina möter nomaden Pêl

86 min
"Jag är orolig över hur vi klamrar oss fast vid ägodelar och döda ting, när jorden är det dyrbaraste vi har att vårda." Stina Wollter

Som med så många andra människor kan man sätta många titlar framför söndagens gästs namn; pappa, föreläsare, inspiratör o s v. Den titel Pêl Rostam själv vill lyfta fram är nomaden.

Pêl minns en barndoms tid när allting bara var och utan ett värderande. Det fanns inget sen, utan bara ett nu. I kontakt med jorden, himlen, elden levde barnet Pêl en tillvaro där saker som religion, ålder, klan, klass saknade betydelse. Det var till och med en tillvaro bortom ord.  

Detta liv var något han tvingades lämna och det har varit ofattbar smärta på vägen till att han nu, som vuxen och med vuxna barn, har hittat tillbaka till det nomadiska förhållningssättet där allt hänger ihop och är i ständig rörelse. Och där kärleken får segra över rädslan.

Du som lyssnar, hur lever nomaden i dig? I din kontakt med elementen? I att du ständigt flyttar? Att du inte är beroende av en viss plats?

När du har lyckats övermanna rädslan till förmån för kärleken, vad har hänt då? Hur gör du för att hitta tillbaka till den känslan?

Ring 018- 17 40 20 på söndag kl 22-00 för att dela med dig i ett samtal med Stina efter kl 23. Maila när du vill till sondagsstina@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill bli uppringd.

Musik som spelats i avsnittet

 • 22.07
  Avakhan - Just Let Go
  Kompositör: Ava Eckermann, Joakim Lundgren
  Bolag: Splash
 • 22.25
  Maluma, Ricky Martin - Vente Pa´ Ca
  Kompositör: Carl Ryden, Anne Judith Stokke Wik
  Bolag: Sony
 • 22.47
  Sophie Zelmani - My Song
  Kompositör: Sophie Zelmani
  Bolag: Oh Dear Recordings
 • 23.08
  Ed Sheeran - Shape Of You
  Kompositör: Ed Sheeran, Johnny Mcdaid, Steve Mac
  Bolag: Warner Bros
 • 23.21
  Linnea Henriksson - Säga Mig (State Of Sound Remix) (Remix)
  Kompositör: Linnea Henriksson, Alex Sköld
  Bolag: Sony
 • 23.38
  Randy Crawford, The Crusaders - Street Life
  Album: The Very Best Of Randy Crawford
  Kompositör: Will Jennings, Joe Sample
  Bolag: Warner Bros
 • 23.52
  Alison Krauss - River In The Rain
  Kompositör: Roger Miller
  Bolag: Capitol Records