Växjös Robert Rosén om Rysslands-nobben, Växjös tunga kvartsfinalförlust och HV71 – NHL-stjärnornas VM-ja ger Tre Kronor stor guldchans

37 min
Växjö-centern Robert Rosén gästar Istid denna vecka och pratar bland annat om kontraktsförlängningen med Lakers, kvartsfinalförlusten mot Malmö och betydelsen av spelförståelse vid sargdueller.

Dessutom i Istid: Magnus Wahlman och Kristofer Ottosson utmålar Tre Kronor som stor guldkandidat i VM efter ytterligare ja tack till VM-spel från svenska NHL-spelare. 

Ottosson vidhåller att HV71 blir svenska mästare, men får mothugg av Wahlman som tror på guldfirande i Gävle så småningom. 

Här är hålltiderna i veckans avsnitt: 

Från minut 3: Oliver Ekman-Larsson, Gabriel Landeskog och Carl Söderberg är senast i raden av svenska NHL-spelare som har tackat ja till VM-spel för Tre Kronor. Kristofer Ottosson och Magnus Wahlman jublar och ser Sverige som en tydlig guldfavorit i Köln i maj. 

Förbundskapten Rikard Grönborg hyllas för den goda dialog han hållit med NHL-stjärnorna under hösten, vintern och våren. 

Från minut 9: Robert Rosén, Växjö Lakers-centern, om kontraktsförlängningen, framtiden och den tunga kvartsfinalförlusten mot Malmö. 

Från minut 28: Därför vidhåller Kristofer Ottosson att HV71 vinner SM-guld. Magnus Wahlman håller inte med och menar att Brynäs är det bättre laget. Wahlman tror på guldfirande i Gävle. 

Från minut 32: Kristofer Ottosson tycker att det har gått för fort i hanteringen av 17-årige Rasmus Dahlin som ska göra debut i Tre Kronor på fredag mot Vitryssland.