Hur klarade medierna bevakningen av attacken i Stockholm?

35 min
Sorg och solidaritet efter den hjärtlösa lastbilsattacken i Stockholm. Medier har sänt live timme efter timme, men hur har de skött sig? Med samtal i studion snabbutvärderar vi två nyhetsdygn.

Det har nu gått lite mer än två dygn sen attacken på Drottninggatan i centrala Stockholm, och även om nyhetstempot fortfarande är högt så börjar det bli dags att se tillbaka på hur medier har rapporterat under de här två första dygnen. Redaktionerna var den här gången snabbt på fötter och i stort sett alla nationella mediehus har sänt live i timmar. Det har varit intervjuer med vittnen, ständigt sökande efter information från polis och sjukvård. Och så en jakt på en gärningsman eller som det nu verkar gärningsmän. Men det har också förekommit uppgifter och rykten som skapat stor oro och rädsla. I samstämmig kör rapporterades det till exempel om skottlossningar runt om i Stockholm – bara timmar efter lastbilens framfart på Drottninggatan som hittills tagit fyra liv.

I studion Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen och Anne Lagercrantz, divisionschef för SVT Nyheter.

Hör även intervjuer med Martin Svenningsen från Sverige Radio, med Lars Byström från Stockholmspolisen och med gymnasieeleven Elin Emericks.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.03
    Christophe Beck - City Hall
    Album: The Sentinel
    Bolag: Varese Sarabande