UnderbaraClara: Är jag en psykiskt störd människa?

38 min
Utmattning och depression har varit en del av Clara Lidströms liv. Nu äter hon antidepressiv medicin, och försöker kombinera viljan att ständigt utmana sig själv med vila och återhämtning.

– Det känns som att man har tagit hjärnan och skakat om, som att alla bitar har möblerats om och att inget funkar som det ska, säger Clara Lidström om hur det känns att vara utmattad.

Idag äter hon antidepressiv medicin och i Psyket berättar hon om sin första reaktion när läkaren föreslog medicinering.

– Jag vill inte ta nån jävla tablett, så kände jag. Sen bestämde jag mig för att lita på min läkare. Men jag blev lite rädd och tänkte "håller jag på att bli tokig nu?" En massa tankar och fördomar om antidepressiv medicin, som jag inte trodde att jag hade, kom upp.

Nu tycker Clara att medicinen funkar bra. Den har hjälpt henne att oroa sig mindre och att inte känna så mycket ångest.

– Nu kan jag tänka klart igen. Medicinen har tagit bort oron och en tyngd i kroppen. Jag kan notera det som är dåligt utan att tänka att det är en katastrof och när jag inte behöver hamna i tvärångest flera gånger i veckan så blir jag ju piggare.

 

Clara Lidström är 31 år, driver en av Sveriges största bloggar, och bor med sin man och två barn i en by i Västerbotten.