Möt skådespelaren Kardo Razzazi

27 min
Veckans upplaga av Teaterprogrammet är inspelad i Göteborg, där den unge skådespelaren Kardo Razzazi den här helgen har premiär på sin egen monolog Allt som blev kvar, på Folkteatern.

Kardo Razzazi föddes 1985 i Uppsala, på en flyktingförläggning. (Hans föräldrar hade flytt från Kurdistan.) Han studerade på Stockholms Elementära Teaterskola mellan 2005 och 2006. Efter det gick han på Teaterhögskolan i Malmö, där han tog sin examen våren 2011. Han gjorde sin praktik på Stockholms stadsteater och medverkade i Susan Taslimis uppsättning av Trettondagsafton 2010.

Han har också arbetat på Malmö Stadsteater, bl a i den uppmärksammade uppsättningen av Jonas Hassen Khemiris ”Jag ringer mina bröder”, samt på Kungliga Operan och Unga Klara. Man har även kunnat se honom i Endagsvarelser på Dramaten 2006, och i Kommissarie Winter, Kungamordet och Starke man på SVT. I höst kan han ses i den dansk-amerikanska Hollywoodthrillern Backstabbing for Beginners och just nu spelar han in TV-serien Alex för ViaPlay.

På Folkteatern i Göteborg har Kardo Razzizi medverkat i Revisorn och Drömmar, Folkbokförarna och Hamlet. Och nu är han aktuell med sin egen monolog Allt som blev kvar, som han skrivit utifrån sitt eget liv.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records