Musikplats LA - en svensk framgångssaga (från 2017)

134 min
Svensk musik har slagit rot i LA. Den stora musikexporten har på senare år gjort att svenskar tar allt större plats i världens centrum för popmusik. Följ med bakom kulisserna i svenskarnas Hollywood.

Låtskrivare och producenter från Sverige står skyhögt i kurs i USA och åker fram och tillbaka mellan Stockholm och LA för att skapa musik – ofta till världens största popstjärnor. I takt med utvecklingen har mer och mer av den svenska musikbranschen förflyttats mot Los Angeles. Massor av låtmakare ser sin chans att slå internationellt och hoppar nu på det heta LA-tåget samtidigt som svenska musikbolag har börjat att etablera sig i staden med egna kontor och studior. Men Sverige och Stockholm har fortfarande en mycket betydelsefull roll i jakten på den perfekta hitlåten.

I dokumentären hörs bland andra Zara Larsson, Shellback, SHY Martin, Miss Li, Erik Hassle, Andreas Carlsson, Icona Pop, Ola Håkansson, Max Martin och Jonas Åkerlund.

En dokumentär av Fredrik Eliasson som tidigare gjort uppmärksammade program om Max Martin och Cheiron-studion i Stockholm.

I radio sändes denna dokumentär i sex delar. Här får du alla delar i ett!