Patricia Tudor-Sandahl 2000

44 min
– Sommaren 1964 kom jag som 23-årig nyutexaminerad lärare till Stockholm från England för att lära ut engelska och göra språkprogram i radio. Min tanke var att stanna ett år. 36 år senare är jag kvar, numera gift med Christer, med barn och barnbarn, ett par katter och ett gammalt hus att sköta. Jag skrev en licavhandling i sociologi och blev fil dr i pedagogik innan jag förstod att det i själva verket var psykologi som låg mig varmast om hjärtat. Så jag utbildade mig till psykolog och senare till psykoterapeut.

- Under 20 år var jag universitetslektor i Stockholm respektive Lund och 1985 grundade min man och jag Sandahl Partners AB, ett konsultföretag med ett 30-tal anställda psykologer som arbetar med psykologiska frågor inom näringsliv och offentlig sektor. Jag är även rektor för Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning. Gemensamt för dessa projekt är en stark tro på individens möjligheter och en övertygelse om att vi människor i grunden är mer lika än olika varandra oavsett vad vi har för yrke, ursprung och plats i samhället.

– Havet och flamenco är mina passioner. På fritiden skriver jag böcker och finner den bästa stimulansen och arbetsron i vårt hus vid en fiskeby på Österlen. Just nu arbetar jag på min åttonde bok. I år fyller jag 60 år och min senaste bok - Den tredje åldern - handlar om utmaningar och glädjeämnen under åren efter 50.

– Det kommer jag att ta upp i mitt program, men också mycket annat. Tystnadens betydelse till exempel och att våga ta risker här i livet. Dansens glöd och människans längtan efter Gud. Behovet av försoning med vår historia och nödvändigheten av mogna ledare. Glädjen i det äkta mötet och skrivandets läkande kraft. Det blir alltså en salig blandning. Ungefär som livet.

Debutant.

Musiken som spelades i programmet:

Astor Piazzolla ”Libertango”
LIBERTANGO / TROPICAL MUSIC CD 68.904
Marie Fredriksson ”Så Skimrande Var Aldrig Havet”
TAUBE / EMI PRO 4119
Robert Broberg ”Vatten Sta’n Är Full Av Vatten”
ROBERT BROBERGS HÖJDARE / ROBERT BROBERG RBRCD 2
James Ingram ”A Natural Man”
IT’S REAL / WARNER BROS 925 924-2
Frank Sinatra ”September Song”
SEPTEMBER OF MY YEARS / REPRISE 901 014-2
Marilyn Horne ”Rinaldo Nr 22”
RECITAL MARILYN HORNE / ERATO 2292-45186-2
Shpil ”Nokh A Glezl Vayn”
SHPIL ES NOKH A MOL / ARION ARN 64208
Tracy Chapman ”Wedding Song”
TELLING STORIES / ELEKTRA 7559-62478-2
Louis Armstrong ”They Can’t Take That Away From Me”
- / VERVE 835 313-2
Pepe De La Matrona ”Soleares”
RICHES HEURES DU FLAMENCO / CHANT DU MONDE LDX 74262
Gerry Mulligan ”Walking Shoes”
LIONEL HAMPTON PRESENTS GERRY MULLIGAN / KINGDOM RECORDS CD GATE 7014
Sally Potter ”I Am You”
THE TANGO LESSON / SONY CLASSICAL SK 63226