Språkprogram för barn och unga

Här finns inget ljud
Språkprogram för barn och unga

13:00-13:05
My Secret Land

Kago

Kan du lista ut vilket engelskspråkigt land som 11-årige Kago kommer ifrån? Lyssna på hans ledtrådar!

Engelska: titta och lyssna på fler program


  
13:05-13:17
Musikalisk resa i Finland
Work harder

Ronya 2. Ronya är perfektionist på gott och ont. Hon jobbar disciplinerat och stenhårt på sin musik och har lärt sig själv att sjunga som de stora divorna. Men när hon tyckte att en skiva inte speglade henne tillräckligt bra, drog hon tillbaka den.

 

13:18-13:30

Vad ska vi göra idag? Finska

Bengt och Bodil leker på lekplatsen

Bengt och Bodil vet inte vad de göra, men så möter de Love och Alina som ska gå till lekplatsen. Skådespelare: Tuomas Ojala och Mia Poppe. Serie med roligt ordförråds-bygge. Del 2 av 6

 

13:30-13:42

Dagar i Juoksengi

Tisdag

Idag blir det stor fest på miljöförskolan Lyckebo. I ett helt år har barnen och personalen arbetat för att få Grön Flagg. Hör på både svenska och meänkieli om vad de gjort för att få den fina utmärkelsen! Sång och musik blir det, bland annat med manskören Klossit dirigerad av Ann-Britt Aasa. Del 2 av 5

 

13:42-13:56

Småsagor - romani chib/lovari

Adjö, herr Muffin

En gång var han ett ungt och starkt marsvin. Då kunde han bära och kånka på gurkor. Nu när herr Muffin är gammal och trött sitter han i sin papplåda och tänker tillbaka på sitt händelserika liv. Agnes Latakos läser Ulf Nilssons berättelse.

 Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

 

13:56-13:59

Barnlåtar om ljud

Det vackraste jag hört

En låt för barn om hur många vackra ljud det finns. Sång: Anders Jacobson. Musik: Andrea Fantuzzi. Barnlåtar om ljud är hämtade ur Kusin Vaken om ljud.