Har du bokmässeångest?

41 min
Vi har skickat Thomas till bokmässan som inleds i Göteborg i morgon och undrar om han gillar mässan lika mycket i år som han gjort tidigare. Eller har nazistdemonstrationer, bojkotter och kulturbråk lagt sordin på feststämningen.

Debattören och filosofen Alexander Bard har tillsammans med några andra män tagit initiativ både till en mansrörelse och ett mansläger eftersom han menar att manligheten måste hitta en form som passar vår tid. Han säger också att bristen på manliga förebilder gör att unga män dras till extremism och kriminalitet och att medelklassmännen måste hjälpa sina bröder i underklassen. Hur det ska gå till frågar vi Alexander Bard, som kommer till studion. Men vi pratar också med Bo Widegren som åkte på mansläger under 1970-talet. Vad ville den tidens mansrörelse uppnå och vad är annorlunda idag?

Igår pratade vi ju en del om att region Skånes rödgröna styre vill att skånska flaggan ska få officiell status. Flera lyssnare har hört av sig och menat att flaggan redan används i officiella sammanhang. Men det är skillnad på att en flagga har officiell status och på att den används i officiella sammanhang. Vi reder ut begreppen.

Precis som för många andra översvämmas Louises mejl-korg av nyhetsbrev som hon aldrig beställt. Hur ska hon göra för att slippa dem? Med oss från studio i Malmö har vi Siren Hofvander, föreläsare i it-säkerhetsfrågor.

Och så undrar vi om Thomas är lika entusiastisk som han brukar över den stundande bokmässan? Han har ju åkt dit redan i dag.

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren 
Producent: Thella Johnson

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.29
  Edvard Persson, Sven Rüno - Ja' Ä' En Liten Påg Från Skåne
  Album: Populärmusik Från 1937
  Kompositör: Jimmy Kennedy, Michael Carr
  Bolag: Vax Records
 • 15.29
  Edvard Persson & Sven Rüno - Ja' Ä' En Liten Påg Från Skåne
  Album: Populärmusik Från 1937 Utgiven: 2007
  Kompositör: Jimmy Kennedy & Michael Carr & S S Wilson
 • 15.34
  Östen Warnerbring, Bengt Hallberg - Ja' Ä' En Liten Påg Från Skåne
  Album: Östen Sjunger Edvard Persson
  Kompositör: Michael Carr, Jimmy Kennedy
  Bolag: Polydor
 • 15.34
  Östen Warnerbring & Bengt Hallberg - Ja' Ä' En Liten Påg Från Skåne, Jag Är En Liten Påg Från Skåne
  Album: Östen Sjunger Edvard Persson Utgiven: 1991
  Kompositör: Michael Carr & Jimmy Kennedy & S S Wilson