Digitala 65-plussare

40 min
Ungefär 20 procent av äldre mellan 65 och 85 saknar tillgång till internet. Men regeringen vill samtidigt att alla oavsett ålder ska kunna utveckla sin digitala kompetens.

Vad är en rimlig ambitionsnivå när det gäller äldre och internet? Och vilka krav kan ställas på myndigheter att vara tillgängliga på andra sätt än via nätet?

Vi frågar civilminister Ardalan Shekarabi (S) som ansvarar för digitaliseringsstrategin och Dino Viscovi, lektor i medie- och kommunikationsvetenskap på Linnéuniversitetet, som kartlagt äldres tillgång till internet. Möt också 82-åriga Birgitta Jonsson som coachar andra seniorer i dator- och internetanvändning.

Under helgen börjar Yrkes-VM i Abu Dhabi. Hur ser de svenska chanserna ut och vad betyder tävlingen för att öka intresset för yrkesutbildningarna?

Tack också för all respons kring de försvinnande gafflarna på våra arbetsplatser! Vi fortsätter också att söka orsaker till gaffelbristen i pentryn runtom i Sverige och spånar kring lösningar. Skulle en välprogrammerad robot kunna hålla ordning på gafflarna?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Minna Grönfors