Blev krogen någonsin vårt vardagsrum?

40 min
I dagens program pratar vi om att äta ute. Hur står det till med restaurangbesöken runt om i landet?

Blev krogen vårt vardagsrum, som det alltid sades för ett par decennier sen? Var det ett stockholmsfenomen eller har restauranglivet med middag ute även på en tisdag hittat in i folkhemmet? Idag pratar vi om mat ute med Ingela Stenson, omvärldsanalytiker på United Minds och Maria Blom, Restaurangchef Riche & Teatergrillen.

Minns du 00-talets vurm för krogar som hade kakel som favoritmaterial - hur "ombonat" och "soft" det kändes? Idag frågar vi oss hur ljudnivån ska vara på en krog, hur det perfekta sorlet ska låta för att det ska vara precis lagom. Gäst är Anna Quarnström, ordförande Hörselskadades Förening som ger sin aspekt.

Antalet par som går i terapi hos kommunerna ökar stadigt och 2016 blev ett rekordår - närmare hälften av fallen av familjeterapi rörde par som behöver någon att prata med. Vi frågan Anna Bennich-Karlstedt, psykolog och familjeterapeut hur man ska tolka detta.

Och så ska man obducera massmördaren Stephen Paddocks hjärna. Är det möjligt att hitta ondskan i en mans hjärna, det frågar vi Martin Ingvar, hjärnforskare.

Programledare: Karsten Thurfjell
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Jon Jordås