Möt Alexandra Zetterberg-Ehn!

43 min
Möt Alexandra Zetterberg-Ehn, skådespelare vid Folkteatern i Gävle och som just nu turnerar med sin egen monolog Projekt: Mamma.

Alexandra Zetterberg-Ehn är skådespelare, född i Paris 1966 men uppvuxen i Malmö.

Som barn studerade hon vid Dorrit och Teddy Rhodins balett- och teaterskola samt på balettelevskolan på Malmö Stadsteater och hon debuterade som dansare i Nils Poppes lustspel Två man om en änka på Fredriksdalsteatern i Helsingborg 1983. Och sedan var hon med där under tio somrar. Hon blev omtalad för rollen som prinsessan i Min syster och jag 1989.

Hon har även medverkat i revyer och operetter på Nöjesteatern i Malmö.

1990-94 studerade hon vid Teaterhögskolan i Göteborg, följt av Pekingoperahögskolan 1996.

Efter det har Alexandra Zetterberg-Ehn arbetat på Backateatern och på Folkteatern i Gävleborg, på Galeasen, Orionteatern och Unga klara, på Stockholms stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Parkteatern och Dramaten.

På tv har man kunnat se Alexandra Zetterberg Ehn i Glappet, Tusenbröder, Rena rama Rolf och Svenska hjärtan - bland annat.

Men hon har också regisserat en del och hon är just nu aktuell med föreställningen Projekt: Mamma, en monolog som hon både skrivit och framför och som under hösten turnerar och spelas på Folkteatern i Gävle samt i Örebro, på Gotland i Falkenberg med flera platser.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.07
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records