Mary J Blige, Joachim Trier, Gradvall möter Lorentz och så kul är humorn på SVT just nu

Här finns inget ljud
Filmregissören Joachim Trier om "Thelma", intervju med Mary J Blige om "Mudbound", Gradvall och Lorentz förklarar autotune och kritiksamtal om humorserierna "Grotesco", "Full patte" och "Bauta"

Den norske filmregissören Joachim Trier är på plats i P1 Kulturs studio. Hans senaste film "Thelma" är en övernaturlig thriller om den unga Thelmas begär efter en kvinna hon möter på universitetet.

Det blir också reportage om filmen "Mudbound" som visas på Netflix. I den spelar Mary J Blige rollen som lantarbetaren Florence. ”I mina tidigare filmer har jag liksom stått i vägen för rollen. Den här gången ville jag inte att någon skulle känna igen mig, jag ville att Florence skulle ta över helt”, säger hon. Karin Svensson har träffat Mary J Blige, skådespelaren Jason Mitchell och filmens regissör Dee Rees.

Vad är roligast på SVT just nu och varför; Grotesco, Full patte eller Bauta? Kritiksamtal med P1 Kulturs Måns Hirschfeldt och Maria Brander, filmrecensent och krönikör på Expressen.

Jan Gradvall berättar om veckans avsnitt av podden Gradvall. I den får vi veta allt om den elektroniska rösteffekten autotune. "Att fuska" säger vissa. "Ett konstnärligt instrument", säger artisten Lorentz som inte skulle göra sina låtar utan effekten.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Anna Tullberg

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.07
  Morrissey - Who Will Protect Us from the Police?
  Album: Low in High School
 • 13.08
  Morrissey - The Girl from Tel-Aviv Who Wouldn't Kneel
  Album: Low in High School
 • 13.23
  Mary J. Blige - Mighty River
  Album: Mudbound
 • 13.34
  Beastie Boys - Sabotage
  Album: Solid Gold Hits
  Bolag: Capitol Records
 • 13.57
  Lorentz - Demons
  Album: Lycka till
  Bolag: Let's Make That Happen
 • 13.58
  Lorentz - Där dit vinden kommer
  Album: Kärlekslåtar
  Bolag: Let's Make That Happen