Att bestiga ett berg

40 min
Idag pratar vi med Fredrik Westerlund som besteg fjälltopparna kring Arjeplog för en god sak.

För att samla in pengar till Barncancerfonden beslöt sig Fredrik Westerlund att bestiga fjälltopparna runt Arjeplog som sponsrat projekt. Som extra utmaning fanns Fredriks cp-skada som gjorde bestigningarna allt svårare. Idag pratar vi hur man kan tänka och vad man kan göra som individ i samhället.

Frågan om statistik vad gäller gärningspersoners etnicitet eller nationalitet är en fråga på den politiska agendan igen. En synpunkt är att en sådan statistik inte har någon funktion i samhället, en annan är att den behövs. Idag pratar vi med Krister Thelin, tidigare domare, statssekreterare på Justitiedepartementet och ledamot av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter som anser att en sån statistik inte ger något, och med Joakim Patrik Jonasson som gjort en medborgarstudie där han gått igenom sexbrottsdomar utifrån gärningspersonernas bakgrund - om de har svensk eller utländsk bakgrund.

Dessutom: kan fransk film bli ett vapen mot rökning? Och borde vi ha fler skitstövlar i våra liv som vill stoppa våra drömmar?

 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Thella Johnson