Till och med drottningens hund gillar Meghan

40 min
Idag är vi en smula nippriga över gårdagens besked om förlovning i brittiska kungahuset.

Under måndagen gick prins Harry och skådespelerska Meghan Markle ut och annonserade sin förlovning. Mycket romantiskt - han hade friat när de stod i köket och lagade kyckling. Men kan detta betyda mer än bara en festlighet för britterna  - vad säger vår korrespondent i London, Claes Aronsson om ifall detta kom i rättan tid.

Sverige har ingen ambassadör för USA för tillfället. Hur ser egentligen relationerna ut -  Donald Trump har ju tidigare uttryckt bestörtning över vad som hände i "Sweden last night" och utrikesministern Rex Tillerson har gjort vissa förändringar på utrikesdepartementet. Vi pratar med Mike Winnerstig på FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut.

Tusentals kvinnor vittnar nu om olämpliga beteenden och övergrepp på arbetsplatser -  och i kölvattnet kommer nu berättelser från kvinnor som inte är knutna till vissa yrken eller arbetsplatser. På ett flertal facebookgrupper öppnar många upp om mycket svåra övergrepp och händelser både längre bak i tid och i närtid. Men finns det risker med att berätta om det allra svåraste för tusentals människor på nätet, människor man inte känner? Vad händer sen? Vi frågar Olga Persson, generalsekreterare på Unizon som samlar kvinno- och tjejjourer.

Dessutom berättar vi vad time out egentligen betyder.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.23
    Code 291 - Code 291
    Album: Tolerant today - dead tomorrow
    Bolag: Midgård Records