Anna Wintour – verklighetens djävul i Prada

69 min
Berättelsen om en av världens (ö) kändaste chefredaktörer, som i tre årtionden basat över magasinet som kallas modevärldens bibel.

Anna Wintour, dotter till en inflytelserik tidningsmakare, växer upp under det epokgörande swinging sixties i London, för att sedan ta sig till New York med siktet inställt på den absoluta toppen i modeindustrin. Hon blir tidigt omnämnd i pressen som en isdrottning, omgärdad av rykten om en skoningslös ledarstil - men hon blir också hyllad för sina nyskapande och modiga idéer. 

Hör P3 ID om verklighetens djävul i Prada, en mytomspunnen boss i page och stora, mörka solglasögon som blivit synonym med Vogue - men som också stått i centrum för hård kritik av bland andra djurrättsaktivister. 

I avsnittet hörs kulturjournalisten Kristofer Andersson och Susanne Ljung, modejournalist och programledare för Stil i P1. 

Programledare: Vendela Lundberg

Avsnittsförfattare och reporter: Alice Dadgostar

Ljuddesign och mix: Moa Hamner

Avsnittet gjordes vintern 2021 av Studio Olga.

Ljudklippen i programmet är hämtade från:The devil wears Prada”, CNN, CBS, “Wall Street”, “The september issue”, Youtube-användaren chicagospots, Bloomberg, Channel 4, Vogue, Seven Network, The Blast, BBC, The Economist, Hollywood Archives, E! News och Fashion Television.