Är ljuddramat den nya tv-serien?

54 min
I dag släpptes de tre första avsnitten av Spotifys ljuddramasatsning "De fria". Vi spår ljuddramats framtid tillsammans med regissören Peter Grönlund och SR Dramas konstnärliga ledare Moa Gammel.

Skräckosande om två systrar i "In memoriam"

Ann Petrén och Lotta Hejle ger sig ut på turné med Riksteaterns uppsättning "In memoriam", om två åldrande systrar och falnade stjärnor fast i det förflutna. Är det inte en skådespelares största skräck? Vi frågar huvudrollsinnehavarna.

Veckans ord: Drönare

Varje vecka väljer någon här på kulturredaktionen ett ord som på något sätt ringar in samtiden. Den här veckan gick uppdraget till Gunnar Bolin, som riktat blicken mot skyn för att identifiera ett ihärdigt surrande. Veckans ord är drönare.

Annika Norlin tillbaka i eget namn

I morgon släpps Annika Norlins nionde album, "Mentor". Men för första gången är det inte under något av hennes artistnamn. Annika Norlin besöker studion för att prata om musik, berättande, inspiration och mentorskap.

Dagens OBS-essä

Har vi idag förlorat möjligheten att uppleva de där storslagna sinnesrörelserna som vi kan läsa om i romantikens diktning? Och om så är fallet - vad är det vi söker efter istället? Det funderar författaren Dan Jönsson på i den här essän.

Programledare: Eskil Krogh Larsson
Producent: Felicia Frithiof

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.30
  Lisa Lerkenfeldt - In Her Hair
  Kompositör: Lisa Lerkenfeldt
  Bolag: Shelter Press
 • 13.33
  Annika Norlin - Mentor
  Kompositör: Annika Norlin
  Bolag: Razzia
 • 13.37
  Annika Norlin - Hydra
  Kompositör: Annika Norlin
  Bolag: Razzia Records
 • 13.45
  Annika Norlin - Kroppen Som En Skål
  Kompositör: Annika Norlin
  Bolag: Sony Music
 • 13.49
  Altayzie - Painting (Interlude)
  Album: Rainbows
  Bolag: Altayzie