Är Sverige redan Natomedlem i hemlighet?

42 min
Vi djupdyker i de svenska Natohemligheterna, som Ryssland troligen vetat mer om än den svenska allmänheten. Dessutom detaljstuderar vi årets viktigaste brev och uppdaterar ett danskt skillingtryck. Programledare: Thomas Nordegren Bisittare: Louise Epstein.

Är Sverige redan medlem i Nato i hemlighet?

Rysslands reaktion på ett svenskt medlemskap i Nato har inte varit särskilt skarp. Beror det på att Sverige haft så täta kopplingar till Nato i hemlighet att ryssarna redan sedan länge betraktat oss som medlemmar?

Robert Dalsjö, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut, och Mikael Holmström, säkerhetspolitisk reporter på Dagens Nyheter, som båda undersökt Sveriges hemliga Natosamarbete genom tiderna, berättar.

Vilken koppling har den så kallade vikingarocken till Sverigedemokraterna?

Vi gästas av Bo Sjöqvist, som har gjort en radiodokumentär i tre delar om rockgruppen Ultima Thule.

Hur exakt är Sveriges Natoansökan formulerad? Thomas lusläser hela texten, inklusive adressen.

Bonden och kråkan är en välkänd visa som nedtecknades i ett danskt skillingtryck redan på 1600-talet. Den handlar om en bonde som skjuter en kråka, och nu har vi uppdaterat visan, eftersom verkligheten har överträffat dikten.

Dessutom blir det direktsänd valvaka i Nordegren & Epstein! Vi följer med spänning kampen mellan de två konkurrerande bröderna Modéus om posten som ärkebiskop.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Olle Björkman

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.51
    Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
    Album: Music for the Uninvited
    Bolag: 3024