Är vaccinintyg en bra idé?

48 min
Vi pratar om de svenska beredskapslagren med regeringens särskilda utredare Åsa Kullgren. Dessutom lämnar regeringen besked om restriktioner efter den 29 september. Får vi vaccinintyg? Det moderata finansborgarrådet i Stockholm Anna König Jerlmyr och Vänsterpartiets hälsopolitiska talesperson debatterar i studion. Dessutom en svärande and!

Är vaccinintyg en bra idé?

Idag lämnade regeringen besked om att restriktionerna lättas efter den 29 september, och ett förslag om vaccinintyg ska ut på remissrunda. Vad betyder det för Thomas, som har biljetter till Elton John i början av oktober? Moderaterna har föreslagit vaccinintyg en längre tid, medan Vänsterpartiet varit mer skeptiska. Det moderata finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och Vänsterpartiets hälsopolitiska talesperson Karin Rågsjö reagerar på dagens besked.

Hur stora lager av sjukvårdsmaterial behöver vi i framtiden?

Dessutom pratar vi med regeringens särskilda utredare Åsa Kullgren som om några månader ska presentera sin slutrapport om hälso- och sjukvårdens beredskap. Hur stora lager av sjukvårdsmaterial behöver vi i framtiden? Hur mycket ska man ha hemma, och vem ska se till att vi har tillräckliga lager med medicin?


Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.17
  Daniel Andersson - Winter (four Seasons) - Allegro Non Molto - A. Vivaldi
  Album: Phantasie 84
  Bolag: Daniel Andersson
 • 15.21
  Elton John - Goodbye Yellow Brick Road
  Album: Greatest Hits
  Bolag: Universal Music
 • 15.46
  Etta James - Stormy Weather
  Album: Dream, Vol. 1
  Bolag: Universal Music