Är valet i Ryssland ens ett val?

48 min
Vi pratar om valet i Ryssland, hur ofritt är det egentligen? Och hur länge kan Putin sitta vid makten? Premiär snart för operan Don Carlos av Verdi på Folkoperan i Stockholm, vad kan den lära oss om spanska inkvisitionen?

Hur länge kan Putin sitta vid makten?

Imorgon börjar det ryska valet. Vi pratar med Maria Persson Löfgren om hur ofritt valet är, hur länge Putin egentligen kan hålla kvar makten, och så spelar vi några av de vallåtar som cirkulerat.

Don Carlos av Giuseppe Verdi

Sedan pratar vi med om operan Don Carlos av Giuseppe Verdi som har premiär snart på Folkoperan i Stockholm. Varför är den så komplicerad? Och vad kan den berätta om den spanska inkvisitionen? Samtal först med Tobias Theorell, regissör och konstnärlig ledare på Folkoperan.

Därefter ställer vi alla frågor vi har om den spanska inkvisitionen till Michael Azar, professor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet.

Olika rekommendationer för vaccinerade och ovaccinerade

Dessutom pratar vi om Folkhälsomyndighetens nya besked idag om olika rekommendationer för vaccinerade och ovaccinerade. Hur kan vi se till att den hemhjälp som Gerd, 93, har verkligen har tagit vaccinet?

Tidningen The Rolling Stone har gjort en ny lista över de 500 bästa låtarna genom tiderna. Och sedan senast de gjorde det är över hälften av låtarna utbytta. Vilka låtar har sjunkit längst?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Amanda Rydman

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.26
  Jussi Björling - Don Carlos - Io l'ho perduta
  Album: Top 100 Classics - The Very Best of Jussi Bjorling
  Bolag: GRR Music
 • 15.42
  The Who - My Generation / Land Of Hope And Glory
  Album: A Quick One
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
 • 15.43
  Aretha Franklin - Respect
  Album: It's Only Soul [But Maybe the Best], Vol. IV - Chain of Fools... and More Hits
  Bolag: New World
 • 15.44
  Public Enemy - Fight The Power
  Album: Do The Right Thing
  Bolag: Digital Distribution Vietnam