Bea lär oss grillens alla möjligheter

30 min
Grillen är också en ugn och en spis. Det går att koka, steka, röka, grädda bröd och paj. Grillmästaren Bea Hultfeldt berättar om allt från kol till hur man undviker stressen.

- Grillen är ett helt utekök, säger Beatrice, Bea, Hultfeldt.

Hon är kock och styrelseledamot i föreningen Grillfrämjandet. Hon köpte sin första grill 1989, och har idag nio olika grillar. Hon har tävlat i BBQ-VM, och nu senast i juni kom hennes lag, Queens of barbecue, trea i grill-SM.

Bea lär oss att utnyttja grillens alla möjligheter: 

  • Hur man väljer kol och briketter

  • Hur mycket kol som behövs

  • Hur kolen tänds

  • Hur kolen placeras

  • Hur man får kolen att brinna i 12 timmar

  • Hur värmen styrs

  • Hur korven blir perfekt

  • Hur man gör grönsaker på ett annat sätt

  • Hur man grillar indirekt

  • Hur maten kan varmhållas

Musik som spelats i avsnittet

  • 10.05
    Polita Bell - Mi Madre Arpa
    Album: Natur Musica Relax
    Bolag: Polita Bell
  • 10.30
    Middle School, Taro, Mitchel Forman - At This Point (Original Mix)
    Album: Chillhop Essentials Fall 2018
    Bolag: Chillhop Records
  • 10.33
    Nossen - Beritwaltz
    Album: Jazz Och Svenska Sommarvisor
    Bolag: Samuel Muntlin