Julspecial: tantrasex, elbilar och prästdrömmar

50 min
Thomas Nordegren, Louise Epstein och Daniel Alling är lediga så istället bjuder vi på några av inslagen från höstens program. Det blir om tantrasex, elbilar och Thomas drömmar att bli präst.

Hur blir man veniat?

Vanliga människor som får tillstånd att predika i kyrkan kallas för veniater. Varifrån kommer denna tradition, vad krävs för att få ställa sig i predikstolen, och är detta lösningen på Sveriges prästbrist? Med i programmet är veniaten i norra Ölands pastorat Gunilla Pålsson och Erik Keijser, stiftsadjunkt i Växjö.

Varför ökar intresset för tantra?

Tantra är i grunden en indisk filosofi om kopplingen mellan andlighet och sexualitet och det finns mycket som tyder på att intresset har ökat snabbt i Sverige. Är det en missuppfattning att allt handlar om att lära sig tekniker som kan förbättra sexlivet? Hur ser en tantrisk livshållning ut och hur väljer man kurs? Peter Åkerbäck, religionshistoriker och författare och relationscoachen Charlotte Cronquist, som håller kurser i tantra, guidar in i tantran.

Vad avgör när man ska köpa elbil?

Många väljer att köpa elbil idag. Vilka faktorer avgör när man ska köpa elbil? Vilka drivkrafter eller hinder finns? Frances Sprei, docent vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap på Chalmers medverkar i programmet. Hur långt gånget är är utbygget av infrastrukturen för elbilar? Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholm gästar även.

Programledare: Thomas Nordegren, Louise Epstein och Daniel Alling

Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.20
    Krishna Das - Sri Argala Stotram (Selected Verses) / Show Me Love
    Album: Kirtan Wallah
    Bolag: Krishna Das Music