Bilden av håret – en del av kampen för frihet i Iran

54 min
En video av det fladdrande kvinnohåret över Azadi Tower i Teheran har fått stor spridning på sociala medier. Vi pratar om hår, konst, politik och förföljelse med Iranfödda konstnären Mandana Moghaddam.

SIR ISAAC JULIEN ÄR I STOCKHOLM FÖR ATT LYFTA ANDRA KONSTNÄRER

En av konstvärldens superstjärnor, Isaac Julien, är i Stockholm för att inviga en utställning med konstnärer från världens alla hörn med afrikanska rötter. "Rock my soul" heter den och visas i en lägenhet som tillhör Eva Livijn-Olin. Vi har träffat Isaac Julien.

"VI SKA INTE VARA LEDSNA - VI KÄMPAR FÖR FRIHET OCH GLÄDJE"

Det säger Daniel, en ung ukrainsk kille i Kiev som engagerat sig i frivilligorganisationen "Repair together". Det är en rörelse som vuxit fram bland ungdomar i Kiev som tidigare lade krutet på ravefester, nu jobbar de till technomusik med att reparera hus som förstörts i det pågående kriget. Frilansjournalisten Lennart Gustavsson hängde med "Repair together" under en röj- och ravehelg i Kiev - missa inte hans reportage.

ÖDEHUSET – EN BERÄTTELSE OM NÄR DET INTE BLEV SOM DET VAR TÄNKT

Ett ödehus i landskapet kan vara såväl en viskning om en annan tid, ett monument över en ambition som gick snett, eller en poetisk metafor för tomhet, saknad och frånvaro. Hör författaren Henric Nilsson essä till rucklets ära.

Programledare: Cecilia Blomberg
Producent: Ulph Nyström

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.10
  Eva Dahlgren - Guldgrävarsång
  Album: För Minnenas Skull
  Kompositör: Eva Dahlgren
  Bolag: Record Station
 • 13.15
  Eva Dahlgren - Vi Var Aldrig Hjältar
  Kompositör: Eva Dahlgren
  Bolag: Years Of Charlotte
 • 13.36
  DJ Lee - On Tonight
  Album: Ibiza Lounge: 20 Chilled Tracks – Es Paradis 2013
  Bolag: Panache Records