Bokcirkel: Alice i Underlandet av Lewis Carroll - sista delen om längdångest och ätstörningar

42 min
Vi läser ut Alice i Underlandet och Eva Beckman och Johar Bendjelloul finner en bok pepprad med kroppskomplex. Dessutom möter vi kriminalförfattaren Christoffer Carlsson som återvänt till sin hembygd.

Final i Bokcirkeln om Alice i Underlandet: Eva Beckman och Johar Bendjelloul gör denna gång varsin djupt personliga tolkning av boken och det visar sig att Alice i Underlandet handlar om kroppskomplex, längdångest och ätstörningar. Vi tar ett sorgset adjö av denna rika bok och konstaterar att man kan göra i stort sett hur många läsningar som helst av den.

Dessutom har vi läst en ny kriminalroman av Christoffer Carlsson, den yngste mottagaren någonsin av Svenska Deckarakademiens pris för årets bästa svenska kriminalroman (2013). Då var han 27 år. Numera är han också doktor i kriminologi och en av dem som tagit över efter Leif GW Persson på Veckans brott i SVT.

Christoffer Carlssons nya bok heter "Järtecken" och utspelas i utkanten av Marbäck på den halländska landsbygden, en plats som också utgör författarens eget barndomslandskap.

Programledare: Marie Lundström
Producenter: Nina Asarnoj och Fredrik Wadström

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.05
  Danny Elfman - Alice In Wonderland
  Kompositör: Danny Elfman
  Bolag: Walt Disney
 • 08.07
  Danny Elfman - Proposal
  Kompositör: Danny Elfman
  Bolag: Walt Disney
 • 08.09
  Danny Elfman - Little Alice
  Pete Anthony
  Alice In Wonderland
  Etikett: Walt Disney
 • 08.26
  Danny Elfman - Hatter House
  Kompositör: Danny Elfman
  Bolag: Walt Disney
 • 08.27
  Ramin Djawadi - Light Of The Seven
  Kompositör: Ramin Djawadi