Bokcirkel om Sally Rooneys nya roman ”Vackra värld, var är du”

44 min
Efter ”Samtal med vänner” och ”Normala människor” är den irländska författaren Sally Rooney tillbaka med en ny roman, ”Vackra värld, var är du”. Tillsammans med författaren Malin Persson Giolito och programledaren och författaren Mark Levengood bokcirklar vi om en bok som väcker tankar om religion, sex och vänskap.

”Vackra värld, var är du” utspelar sig till stora delar på Irland. Vi följer fyra personer i trettioårsåldern med vännerna Alice och Eileen i centrum. Alice är författare och har flyttat ut på landet tre timmar från Dublin där hon hyr en gammal prästgård. Hon har haft stora litterära framgångar men också stora svårigheter med sin psykiska hälsa. På en dejting-app träffar Alice lagerarbetaren Felix samtidigt som Eileen brottas med sina känslor för barndomsvännen Simon.

Kulla-Gulla nämns i denna bokcirkel:

Förutom Sally Rooneys tre romaner som finns i svensk översättning av Helena Fagertun ("Vackra värld, var är du") och Klara Lindell ("Normala människor" och "Samtal med vänner")  så nämns också serien om Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström.

Skriv till oss! bokradio@sverigesradio.se

Programledare: Marie Lundström

Producenter: Maria Askerfjord Sundeby och Anna-Karin Ivarsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 08.05
  Angel Olsen, Sharon Van Etten - Like I Used To
  Kompositör: Angel Olsen, Sharon Van Etten
  Bolag: Jagjaguwar
 • 08.48
  Angel Olsen, Sharon Van Etten - Like I Used To
  Kompositör: Angel Olsen, Sharon Van Etten
  Bolag: Jagjaguwar