Borde Sveriges Radio börja sända på ryska igen?

42 min
I Ryssland tystas allt fler oberoende medier. BBC ska därför börja sända kortvågsradio igen för att nå den ryska befolkningen. Hur säkert är det och borde Sveriges Radio ta efter? Programledare: Thomas Nordegren. Bisittare: Louise Epstein.

Är kortvågsradio säkrare än internet?

I Ryssland tar den statliga propagandan ett hårdare grepp över opinionsbildningen. Samtidigt har brittiska BBC just nystartat kortvågssändningarna till Ryssland. Sveriges Radio har tidigare gjort det via Radio Sweden. Borde Sveriges Radio återuppta sändningarna på ryska? Är kortvågsradio säkrare än internet? Vi gästas av Viktoria Rinkous som tidigare jobbade med Radio Swedens ryska sändningar, Jens Zander, ordförande för Sveriges Sändareamatörer och Ella Petersson, kanalansvarig för P2.

Vem är Brittney Griner?

Den amerikanska basketstjärnan Brittney Griner har hamnat mitt i konflikten mellan Ryssland och USA. Nyligen blev hon gripen på en flygplats i Moskva för innehav av cannabisolja. Nu har även USA:s utrikesminister Anthony Blinken blivit involverad i fallet. Vem är hon och hur kan det här påverka den redan spända relationen mellan USA och Ryssland? Vi pratar med Nick Rajacic, basketexpert på SVT.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Jennie Sjöström

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.51
    Leon Vynehall - Inside the Deku Tree
    Album: Music for the Uninvited
    Bolag: 3024