Carola: Hur svårt ska det vara att träffa en karl?

39 min
Möt den ständiga svensktoppsstjärnan Carola i en intervju om musik, sonen Amadeus och längtan efter kärlek. Hur svårt ska det egentligen vara att träffa en karl?

Näst efter ett besök i jultomtens verkstad måste ett besök hemma hos Carola vara det närmaste mittpunkten av julfirande man kan komma! Svensktoppen och Carolina Norén har fått följa med. Häng med och kliv innanför dörren hemma hos Carola. 

Hemma hos Carola

Julljusen har tänts hemma hos Carola i Steninge slottsby och i Svensktoppens extrapodd blir det ett personligt samtal om allt mellan himmel och jord. Musiken, karriären och kärleken avhandlas så klart. Carola är just nu aktuell med nya singeln ”Komma Hem Till Julen” som hennes son Amadeus har skrivit.

– Det här är den bästa presenten en mamma kan få, det är som en kärlekshälsning eller som att jag fick ett brev från jultomten, säger Carola.

Carola om Amadeus och längtan efter kärlek

Hur är det att jobba med sin son? Amadeus har ju en egen popkarriär men hur ser samarbetet ut och vem bestämmer? Är det artisten Carola som kliver in i musikstudion eller mamma Carola? Kan hon tänka sig att fortsätta jobba ihop?

– Han vill nog inte bli så jätteförknippad med sin mamma. Jag kan gärna bli förknippad med honom och tycker att han är alldeles glimrande. 

Och på det personliga planet – varför ska det vara så svårt för en framgångsrik kvinna att hitta en bra man?

Hör också om tankarna kring en framtida popkarriär och inte minst om Carolas möte med Jesus.

Carola - en ständig svensktoppsstjärna

Carola har haft sju låtar på Svensktoppen, varav två ettor – den senaste med Zara Larsson och nya versionen av ”Säg Mig Var du står” som låg på listan i ett halvår. Just nu är Carola aktuell med julsingeln ”Komma Hem Till Julen” skriven bland annat tillsammans med sonen Amadeus, som även han har en egen solokarriär som artist.

Intervjun gjordes för Svensktoppen, Sveriges Radio i slutet av november 2021 av Carolina Norén.

Carolina Norén - programledare och producent