Clara Klingenström: Jag blev chockad över hur många män som hörde av sig

20 min
Clara Klingenström är Årets Nykomling på Svensktoppen. I Svensktoppens artistpodd berättar hon om de mängder av igenkännande reaktioner hon får från sina lyssnare, främst kvinnor men också överraskande många män. – Jag blev chockad över hur många män som hörde av sig.

Melodifestivalen blev genombrottet

Clara Klingenström slår igenom i Melodifestivalen 2021 med låten ”Behöver inte dig idag”. En låt som handlar om att ta sig ur en destruktiv relation. I takt med att fler och fler förstår vad låten handlar om växer den i popularitet och går också snabbt upp på förstaplatsen på Svensktoppen.

I Svensktoppens artistpodd berättar hon de mängder av igenkännande reaktioner hon får från sina lyssnare, främst kvinnor men också överraskande många män.

– Jag blev chockad över hur många män som hörde av sig.

Claras dagbok

I slutet av året släppte Clara sitt debutalbum ”Claras Dagbok” med låtar hon skrivit sedan hon var 11 år. Genom att sjunga om de svåraste stunderna vill hon nu sätta punkt och gå vidare. Hon skriver om allt från att försonas med sin pappa på dödsbädden till att få revansch och våga tro på sig själv och livet igen.

Clara Klingenström är årets nykomling på Svensktoppen

Precis som när Clara Klingenström första gången blev etta på Svensktoppen överraskas hon av Carolina Norén. I slutet av intervjun avslöjar nämligen Carolina att Clara fått utnämningen Årets Nykomling på Svensktoppen 2021.

Svensktoppen - Extrapodd

Intervjun gjordes för Svensktoppen, Sveriges Radio i slutet av november 2021 av Carolina Norén.

Carolina Norén - programledare och producent