Cornelia Jakobs nästan sist att ropas vidare till final i Eurovision: Det var nervöst, då är man inte kaxig

4:57 min
"Plötsligt så sitter man där och tänker att det här kanske blir första gången som Sverige åker ut ur Eurovision Song Contest". Cornelia Jakobs berättar om rysaren efter första semifinalen innan det blev klart att hon säkrat en finalplats åt Sverige i tävlingen.

Sveriges Cornelia Jakobs till final i Eurovision Song Contest 2022

Sveriges Cornelia Jakobs med ”Hold me closer” var det åttonde landet att ropas upp som bidrag som kvalificerat sig att gå vidare till final i Eurovision Song Contest 2022. När spänningen väl släppte och det var dags för presskonferens passade hon på att showa loss.

– Det var nervöst, då är man inte kaxig, man tror att man har det innan och att det är lugnt men plötsligt så sitter man där och tänker att det kanske är första gången Sverige åker ut? Det har väl hänt någon gång tidigare, man vet ju inte allt är så ovisst.

Supporten från publiken i arenan var enorm berättar Cornelia Jakobs för Carolina Norén som träffar henne direkt efter att hon säkrat finalplatsen i tävlingen för Sverige.

– I Sverige har vi ju publikmickar och det gör att man hör publiken men det har de inte tänkt på här i Italien. Så jag hör ju inte publiken på samma sätt som jag gjorde i Melodifestivalen. Jag hör bara publiken genom min egen mikrofon. Men starten sen var ljuvlig, det var sån jäkla support, säger Cornelia om hur det kändes sen äntligen få höra publiken.

Cornelia Jakobs showade loss på presskonferensen efter semifinalen i Eurovision

På presskonferens direkt efter tävlingen fick Cornelia Jakobs feeling och showade loss ordentligt.

– Jag fick feeling, jag fick riktigt feeling vad ska man säga? Man måste gå på sin feeling.

Nu laddar Cornelia upp inför finalen. Men hur har hon det med rösten? Tidigare under veckan har hon ju haft talförbud för att spara på rösten.

– Det är jättebra med rösten faktiskt. Vi hittade CBD olja det ska vara bra för alla möjliga grejer och jag tog det igår kväll för jag var väldigt spänd igår kväll och när jag vaknade i morse så var det lugnt. Det är för övrigt är lagligt i Sverige ”for your information”. Men sen ska jag absolut ta det lugnt nu, säger Cornelia som nu också äntligen fått träffa sin familj på hotellet.

Följ Eurovision Song Contest direkt i Sveriges Radio P4

Sveriges Radio är på plats i Italien och sänder samtliga tävlingar från Turin både i radio, på webben och i vår app Sveriges Radio Play. Här är nedan är alla sändningstider.

Eurovision Song Contest Semifinal 1: Tisdag klockan 21.00
Eurovision Song Contest Semifinal 2: Torsdag klockan 21.00
Eurovision Song Contest Final: Lördag 21:00.

Expertkommentator och programledare samt reporter på plats i Eurovision Song Contest och Turin i Italien är Carolina Norén.