Därför är Malmö så bra på spel

54 min
Dataspelsbranschen fortsätter att växa, förra året ökade omsättningen för spelföretagen med mer än 10 miljarder kronor vilket gör Sverige till ett starkt spelutvecklarland.

Störst antal spelföretag finns i Stockholm, men när det pratas om den starkast lysande stjärnan i landet brukar många peka åt Malmö. Kulturradions Saman Bakthiari försöker i dagens program ta reda på vad det är som ligger bakom stadens stora spelframgång. 

ETT LIV MED LERAN – MÖT KENNET WILLIAMSSON

Vår reporter Nina Asarnoj har rest till den lilla orten Zinkgruvan i södra Närke för att besöka keramikern Kennet Williamsson som precis kommit ut med boken "Om mig, om leran", nästan samtidigt har han dessutom öppnat ett eget museum: KVARNENART i Närke där han ställer ut konst och bruksföremål.

INTERVJU: ALBA AUGUST SLÄPPER ALBUM

Skådespelaren Alba August är aktuell med sitt debutalbum. Agust har spelat i bland annat "Unga Astrid" och tv-serien "Knutby". Vad kan hon uttrycka i musiken som inte går att göra med film?

ESSÄ: BLIR DU GENREDIGERAD, LILLE VÄN?

Och i dagens OBS:essä handlar det om gengenetik. Farshid Jalalvand, forskare i klinisk mikrobiologi, påstår att vi kommer att kunna skydda våra barn från allvarliga sjukdomar, men med samma teknik ta död på hela djurarter.

Programledare: Saman Bakthiari 
Producent: Cecilia Ekman

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.38
  Alba August - Killing Time
  Album: Killing Time
  Bolag: UMG - Universal Music AB
 • 13.43
  Alba August - Honey
  Album: Honey
  Bolag: Universal Music AB