Den allt hårdare restriktionskritiken & Ryssoron på Folk och försvar – P3 Nyheter med Kalle Berg

15 min
Kalle Berg och Babs Drougge på P3 Nyheter förklarar morgonens stora nyheter, alltid tillsammans med programledarna för Morgonpasset i P3: David Druid, Kodjo Akolor och Linnéa Wikblad.

Imorgon onsdag inträder regeringens nya restriktioner för att motverka coronaspridningen och belastningen på sjukvården och nu höjs allt skarpare röster som är kritiska mot regeringens hantering. Från att de flesta länge slutit upp bakom besluten har positionerna flyttats och blivit mer kritiska. Ska verkligen RS-virus och influensa begränsa våra demokratiska rättigheter? Är besluten dragna vilt ur en hatt? Vi går igenom kritiken.

Sen talar vi om ryssoron på Folk och försvar-konferensen som inleddes under måndagen. Samtidigt är ju situationen spänd vid Ukrainas gräns och Ryssland har hotat med ”militärtekniska åtgärder” om deras omtalade kravlista inte följs. Kan dessa åtgärder drabba Sverige? Vi hör experten som varnar för att Ryssland förbereder sig på en mycket långvarig konflikt samt försvarsministerns kommentar.